Dykning vid Costa del Sol

Dykning vid Costa del Sol erbjuder en fascinerande upplevelse för såväl nybörjare som erfarna dykare. Området är känt för sitt kristallklara vatten och mångfald av dykplatser som sträcker sig längs dess imponerande kustlinje.

Simply Diving Marbella är en framstående dykcenter i området, och är den enda brittiskt-ledda PADI 5 Star Career Development och IDC Dive Centre i Spanien. De erbjuder ett brett utbud av PADI-kurser, från nybörjare till professionell nivå, och har över 100 olika dykplatser längs 240 km av den fantastiska Medelhavskusten. Deras kurser inkluderar allt från grundläggande dykning till specialiserade PADI-kurser.

En annan framträdande dykcenter är Into The Blue, belägen i Benalmadena. De är unika med sin licens för dykning i Gibraltar och erbjuder både båtdykning och vrakdykning. Med ett team bestående av erfarna instruktörer erbjuder de kurser på alla nivåer och garanterar en säker och njutbar dykupplevelse.

Väderförhållandena vid Costa del Sol är ideala för dykning med över 300 soliga dagar om året. Vattentemperaturen varierar från 19 till 29°C under sommarmånaderna och 14 till 18°C under vinterhalvåret, vilket gör det möjligt att dyka året runt. Både Simply Diving och Into The Blue tar hänsyn till dessa förhållanden och säkerställer att dykarna får en angenäm upplevelse.

För den som är intresserad av att upptäcka undervattensvärlden för första gången, erbjuder Simply Diving ”PADI Discover Scuba Diving” programmet. Detta ger en introduktion till dykning i lugna, grunda vatten och möjligheten att utforska rev i öppet hav. För mer erfarna dykare erbjuder dykcentren möjligheter att utforska vrak, marina parker och färgglada rev.

Dykningen vid Costa del Sol erbjuder en unik och spännande upplevelse för dykare på alla nivåer, från nybörjare till erfarna dykare. Regionen är känd för sitt kristallklara vatten och en rad olika dykplatser som sträcker sig längs dess imponerande kustlinje.

Viktiga Dykcentra

Simply Diving Marbella – Detta är den enda brittiskt-ledda PADI 5 Star Career Development och IDC Dive Centre i Spanien. De erbjuder ett brett utbud av PADI-kurser och har över 100 olika dykplatser längs 240 km av den vackra Medelhavskusten​​.
Into The Blue – Belägen i Benalmadena, är det enda dykcentret i Spanien med licens att dyka i Gibraltar. De erbjuder både båtdykning och vrakdykning, samt en mängd olika kurser för alla nivåer​​.
Väderförhållanden och Dyksäsong

Costa del Sol har ideala väderförhållanden för dykning, med över 300 soliga dagar om året. Vattentemperaturen varierar mellan 19 och 29°C under sommarmånaderna och mellan 14 och 18°C under vinterhalvåret, vilket möjliggör dykning året runt​​.

Dykprogram för Nybörjare

För nybörjare erbjuder Simply Diving ”PADI Discover Scuba Diving” programmet, en introduktion till dykning i lugna, grunda vatten med möjlighet att utforska rev i det öppna havet​​.

Upplevelser och Kurser

Dessa dykcentra erbjuder en rad upplevelser och kurser, från att utforska färgglada rev, marina parker och vrak, till professionell dykutbildning. De säkerställer en säker och njutbar upplevelse för dykare på alla kunskapsnivåer​​​​.

Sammanfattningsvis är Costa del Sol en fantastisk destination för dykning, med dess klara vatten och mångsidiga dykplatser som passar alla från nybörjare till avancerade dykare. Med erfarna instruktörer och välutrustade dykcentra är det en idealisk plats för både lärande och upptäcktsresor under ytan.